Letos smo prešteli 345 jaslic, morda pa jih je bilo celo več kot lani, saj so se od odprtja razstave, 15. decembra, še dodajale ..., sicer pa naš namen ni vsakoletno postavljanje rekordov. Do 2. januarja si je razstavo ogledalo več kot 4.000 obiskovalcev, čeprav je bil voden ogled zaradi močnega dežja 22. decembra odpovedan. Zato je najmlajše šele 29. decembra obiskal Božiček in jih s posebnim avtobusom navdušene popeljal naokrog.   

Poleg skupine Borovničke, ki so pele na odprtju razstave, so 29. decembra navdušili mladi Krheljčki, isti dan je nastopal tudi župnijski pevski zbor iz Škocjana, Vlado Nunčič pa je praznične pesmi igral na lajno. Obe nedelji in ob zaključku razstave smo pri izdelavi jaslic lahko opazovali rezbarja in klekljarici. Poprtniki so bili na razstavi in za pokušino 29. decembra. Obiskovalci so tudi druge dni lahko nakupili dobrote iz suhega sadja, ki jih pripravljajo naši člani in članice, ter se pogreli s čajem in kuhanim vinom.

Kot je povedal vodja razstave, Marko Šavli, je bilo razstavljenih veliko novih jaslic, med njimi replika Gasparijevih, ki jih je izdelal Robert Kužnik, več je bilo tudi razstavljavcev.

Obiskovalci, ki so se pripeljali tudi iz nam najbolj oddaljenih slovenskih krajev in celo iz Avstrije, so vsi po vrsti zatrjevali, da jim je všeč intimno, mirno in obenem slovesno vzdušje, ki ga pripravi naše društvo. Nekateri bi si želeli le nekaj več ponudbe na stojnici za nakup novoletnih daril, nikakor pa nam ne priporočajo glasnega komercialnega "pompa", ki ga sicer ponujajo večja mesta. Vsi so izrazili občudovanje, da smo kot prostovoljno vaško društvo sposobni pripraviti tako pestro razstavo.  

O naših jaslicah je poročalo kar nekaj medijev, med drugim je bila razstava predstavljana na 1. programu nacionalne televizije.

Več v občinski Trobli.