Ponudba

Po dogovoru (za plačilo ali prispevek v sadju) v naši sušilnici posušimo vaše sadje: slive, jabolka, hruške in kakije.

Člani in članice društva na prireditvah in po naročilu prodajajo različno suho sadje ter druge domače dobrote: suho sadje in orehe v v domačem medu ali žganju, domače marmelade iz raznovrstnega sadja.

Po dogovoru bo skupina lahko nastopila v vašem kraju, na vaši prireditvi ...

Spoznali boste nekaj zanimivosti v teh krajih.

Del pohoda, sprehoda, izleta po Trubarjevi rojstni fari ali obiska pri nas je tudi Trubarjeva malica: prosena kaša s suhimi slivami, krhljak in krhljevka. Spoznali boste pridelavo in pripravo hrane v Trubarjevem času in jo tudi poskusili. 

 

Za osnovne in srednje šole

Vabimo vas, da spoznate delo našega društva in se v njem tudi praktično preizkusite. Programe prilagodimo za odrasle, šolske skupine in otroke iz vrtcev.

Spoznajte domačo vas očeta slovenske književnosti in njeno okolico ter poskusite našo tradicionalno kulinariko. Izlet je primeren za odrasle in šolske skupine.

Naučili se boste kaj novega o očetu slovenske književnosti in takratnem življenju. Primerno predvsem za šolske skupine.

  • obisk Trubarjeve domačije (možna tudi Parnasova knjigoveška delavnica)
  • ogled prafarne cerkve sv. Kancijana v Škocjanu
  • degustacija Trubarjeve malice na Gradežu: prosene kaše s suhimi slivami, krhljaka in krhljevke
  • spoznavanje tradicionalne pridelave in priprave hrane

Vabimo vas, da obiščite našo vas, si ogledate njene znamenitosti in poskusite mnoge domače ekološke dobrote. Program posebej organiziramo za skupine odraslih, za vrtce in šole.

Ali vas zanima, kako sta videti več kot 200 let stara gostilniška klet in več kot 150 let stara črna kuhinja? Ste že jedli "krhljak" in pili "krhljevko"? Veste, kje so Bajdinški slapovi in relikvija s srcem?

Spremljajte nas

Bodite na tekočem z dogajanjem na Gradežu. Spremlajte nas preko Facebooka ali pa se prijavite na e-novice.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe spletnega mesta in izboljšanje uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Razumem

Kaj so piškotki?

"Piškotki" (ang. cookies) so majhne datoteke, ki jih spletna stran pošlje brskalniku uporabnika interneta, brskalnik pa jih ob ponovnem obisku spletne strani vrne strežniku in uporabnika s tem identificira. Tako lahko spletna stran npr. prilagaja oglase, beleži zgodovino obiskov, shranjuje nastavitve ter uporabniška imena in gesla … 

Novi zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) zahteva, da vsaka spletna stran, ki uporablja piškotke, uporabniku posreduje naslednje informacije:

Kot večina spletnih mest vam poskušamo s piškotki zagotoviti boljšo, hitrejšo in varnejšo izkušnjo.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

To spletno mesto uporablja naslednje piškotke: