Novice

Letos smo prešteli 345 jaslic, morda pa jih je bilo celo več kot lani, saj so se od odprtja razstave, 15. decembra, še dodajale ..., sicer pa naš namen ni vsakoletno postavljanje rekordov. Do 2. januarja si je razstavo ogledalo več kot 4.000 obiskovalcev, čeprav je bil voden ogled zaradi močnega dežja 22. decembra odpovedan. Zato je najmlajše šele 29. decembra obiskal Božiček in jih s posebnim avtobusom navdušene popeljal naokrog.   

Predsednik našega Društva za ohranjanje dediščine, Lojze Senčar, je  15. decembra odprl 12. razstavo jaslic v skritih kotičkih Gradeža. Velikolaški župan, dr. Tadej Malovrh, je pozdravil približno 200 obiskovalcev in jim zaželel lep večer ter vesele praznike in srečno novo leto. Razstava bo na ogled do 2. januarja 2020.

Naše društvo se je na sončno nedeljo, 15. septembra 2019, spet izkazalo z uspešno organizacijo Praznika suhega sadja in Pohoda po Trubarjevi rojstni fari. Dopoldanske poti se je sicer udeležilo le 50 pohodnikov, na Gradežu pa je prireditev obiskalo več kot 2.000 ljudi, ki so preživeli nepozaben popoldan. Občasno so bile zasedene prav vse mize in potrebno je bilo urediti celo dodatno parkirišče.

Pred dežjem in občutno ohladitvijo ob začetku šolskega leta smo uspešno pospravili pod streho ekološko ročno pridelano proso.

Naše društvo je 22. junija organiziralo že sedmi večer na vasi, ki se ga je kljub slabemu vremenu udeležilo kar nekaj vaščank in vaščanov.

Naše društvo je za članice in člane 15. junija organiziralo ekskurzijo na avstrijsko Koroško, na Vrbsko jezero in v okoliške vasi.

Končala se je razstava slikarskih del članic in članov Društva likovnikov Ljubljana in ljubiteljskih slikarjev domačinov, ki je bila od 13. do 20. maja 2019 na ogled v Domu krajanov Turjak. 

Tudi letos smo na pustno soboto na Gradežu organizirali sprevod "mačkar". 

V soboto,16. februarja 2019. je v Domu krajanov Turjak potekal redni občni zbor društva s približno polovično udeležbo članov in članic.

Že tradicionalno se je v okviru Turistične zveze Slovenije nekaj naših članic in članov udeležilo 30. sejma Alpe-Adria, ki je na Gospodarskem razstavišču potekal od 30. januarja do 2. februarja.

Spremljajte nas

Bodite na tekočem z dogajanjem na Gradežu. Spremljajte nas preko Facebooka ali pa se prijavite na e-novice.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe spletnega mesta in izboljšanje uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Razumem

Kaj so piškotki?

"Piškotki" (ang. cookies) so majhne datoteke, ki jih spletna stran pošlje brskalniku uporabnika interneta, brskalnik pa jih ob ponovnem obisku spletne strani vrne strežniku in uporabnika s tem identificira. Tako lahko spletna stran npr. prilagaja oglase, beleži zgodovino obiskov, shranjuje nastavitve ter uporabniška imena in gesla … 

Novi zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) zahteva, da vsaka spletna stran, ki uporablja piškotke, uporabniku posreduje naslednje informacije:

Kot večina spletnih mest vam poskušamo s piškotki zagotoviti boljšo, hitrejšo in varnejšo izkušnjo.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

To spletno mesto uporablja naslednje piškotke: