Novice

V nedeljo, 7. januarja 2018, se je končala deseta Razstava jaslic v skritih kotičkih Gradeža, ki si jo je po nestrokovni oceni ogledalo približno 1.800 obiskovalcev.

Za božič je na razstavi jaslic najmlajše presenetil Božiček, ki jim je med sprehodom po Gradežu poklanjal drobne sladkosti.

Predsednik društva in idejni vodja razstave, Marko Šavli, je 17. decembra 2017 ob 17.30 ponosno odprl že 10. razstavo jaslic, ki jih je blagoslovil škocjanski župnik Janez Selan.

V oddaji Alpe-Donava-Jadran na 1. programu nacionalne televizije je bil 27. oktobra 2017 predvajan prispevek o naši sušilnici, ki je bil v prevodu 5. novembra objavljen tudi na televiziji Bavarske.

Jubilejni 15. Praznik suhega sadja dne 17. septembra so tudi letos člani Društva za ohranjanje dediščine uspešno organizirali.

Dne 13. septembra 2017 sta članici našega društva nastopali v oddaji nacionalne televizije Dobro jutro, kjer sta morali v svoje kulinarično znanje vključiti sveže kumare.

Damjan Petrič je letos skupaj s člani Društva za ohranjanje dediščine posadil ekološko nehibridno sorto koruze, ki je stara več generacij.

Člani Društva za ohranjanje dediščine so se 9. septembra 2017 udeležili strokovne ekskurzije na Pohorje in v Savinjsko dolino

Člani in članice našega društva so se 3. septembra 2017 udeležili prireditve Komarjeva nedelja pri Stari cerkvi v Ljubljani.

V soboto, 24. junija 2017, je Društvo za ohranjanje dediščine pod vaško lipo na Gradežu za sovaščane in druge obiskovalce priredilo šesti večer na vasi, starodavni kmečki običaj, ki je bil že nekdaj namenjen druženju ter petju in smo ga pred leti obudili.

Spremljajte nas

Bodite na tekočem z dogajanjem na Gradežu. Spremlajte nas preko Facebooka ali pa se prijavite na e-novice.