Novice

Tudi letos je naše Društvo za ohranjanje dediščine uspešno pripravilo razstavo jaslic v skritih kotičkih Gradeža, ki je največja v Sloveniji. Postavljenih je bilo 350 jaslic, z navdušenjem si jih je ogledalo približno 3.000 ljudi. To je za našo majhno vas pomenilo kar nekaj dela, saj skupaj z novim naseljem šteje manj kot 260 prebivalcev, star Gradež pa le okoli 120.

Društvo za ohranjanje dediščine je na Gradežu pri Turjaku pripravilo 11. razstavo jaslic, ki je največja v Sloveniji. Več kot 340 jaslic bo na ogled še do 2. januarja 2019. 

Društvo za ohranjanje dediščine vsem obiskovalcev naše spletne strani želi srečno, zdravo in uspešno leto 2019. 

Konec novembra je delegacija našega Društvo za ohranjanje dediščine ob njegovi 90-letnici obiskala skladatelja Jakoba Ježa, častnega člana in dolgoletnega sovaščana, ki sedaj sicer živi pri hčeri v Ljubljani. 

Letošnjo jesen je naše društvo poleg mnogih drugih organiziralo tudi obisk članov sadjarskega društva iz Mozirja, ki so nam poslali posebno zahvalo za odlično izveden program.

Praznik suhega sadja in dopoldanski Pohod po Trubarjevi rojstni fari, v nedeljo, 16. septembra 2018, sta bila zelo uspešna, še posebej slovesno je bilo tudi zaradi 80-letnice izgradnje sušilnice.

Te dni smo v našem društvu uspešno pospravili ekološko pridelano proso in kmalu bo zadišalo po kuhani kaši ...

Vokalna skupina Suhe češplje ali drugi predstavniki Društva za ohranjanje dediščine so se poleg sejma Alpe-Adria udeležili še nekaj drugih prireditev po Sloveniji in Štruklijade v Kumrovcu na Hrvaškem.

Tudi letos je Društvo za ohranjanje dediščine pod vaško lipo na Gradežu priredilo večer na vasi, starodavni kmečki običaj, ki smo ga obudili pred sedmimi leti.

Članice in člani društva smo se 12. maja udeležili strokovne ekskurzije v italijanski Gradež.

Spremljajte nas

Bodite na tekočem z dogajanjem na Gradežu. Spremlajte nas preko Facebooka ali pa se prijavite na e-novice.

Spletno mesto uporablja piškotke za analizo uporabe spletnega mesta in izboljšanje uporabniške izkušnje. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Razumem

Kaj so piškotki?

"Piškotki" (ang. cookies) so majhne datoteke, ki jih spletna stran pošlje brskalniku uporabnika interneta, brskalnik pa jih ob ponovnem obisku spletne strani vrne strežniku in uporabnika s tem identificira. Tako lahko spletna stran npr. prilagaja oglase, beleži zgodovino obiskov, shranjuje nastavitve ter uporabniška imena in gesla … 

Novi zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) zahteva, da vsaka spletna stran, ki uporablja piškotke, uporabniku posreduje naslednje informacije:

Kot večina spletnih mest vam poskušamo s piškotki zagotoviti boljšo, hitrejšo in varnejšo izkušnjo.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

To spletno mesto uporablja naslednje piškotke: