Predsednik našega Društva za ohranjanje dediščine, Lojze Senčar, je  15. decembra odprl 12. razstavo jaslic v skritih kotičkih Gradeža. Velikolaški župan, dr. Tadej Malovrh, je pozdravil približno 200 obiskovalcev in jim zaželel lep večer ter vesele praznike in srečno novo leto. Razstava bo na ogled do 2. januarja 2020.

Idejni vodja razstave, Marko Šavli, je povedal, da je letos kar nekaj novih jaslic, med njimi tudi replika Gasparijevih, ki jih je izdelal Robert Kužnik. Nekatere so postavljene v novo ali obnovljeno okolje, še vedno so iz vseh možnih materialov, spet so bolj ali manj skrite po vsej vasi, pripeljane pa so bile iz še več različnih krajev (v Sloveniji in tujini) in tudi razstavljavcev je letos več različnih. Do sedaj smo jih prešteli 330, vendar se bo število do 2. januarja gotovo še povečalo. Na uvodni prireditvi so zapele razigrane Borovničke, veselo razpoloženi obiskovalci so se v spremstvu prijaznih vodnikov sprehodili po idilično zasneženi vasici, ob stojnicah so se okrepčali in kupili naše ekološke dobrote iz suhega sadja. Rezbarja in klekljarici so lahko tudi opazovali pri izdelovanju jaslic, v isti hiši so lahko poslušali sestrski duet na kitari in violončelu.

Razstavo si v spremstvu vodnikov med tednom lahko ogledate od 16. do 19. ure, med vikendi pa od 13. do 19. ure. Program prazničnih pesmi in stojnice bodo še 29. decembra 2019 ter 2. januarja 2020, ob 17.30. Najmlajše 29. decembra čaka presenečenje, takrat bo tudi razstava poprtnikov.

VABLJENI!