V soboto, 25. junija, smo se ob osmih zvečer spet zbrali na tradicionalni prireditvi Večer na vasi. Kljub manjšemu številu obiskovalcev smo vsi uživali ob poslušanju različnih izvajalcev. 

Po uvodnem pozdravu predsednika društva Lojzeta Senčarja so nas najprej razveselili naši najmlajši Krheljčki, ki so odpeli pester repertoar pod vodstvom Petre Jakob Merljak in ob spremljavi kitare Mihe Merljaka. 

V nadaljevanju smo poslušali skupino v sestavi sester Katarine Bambič in Ane Gerkman z Malega Ločnika, ki pojeta tudi v cerkvenem pevskem zboru, harmonikarja Mihe Padarja iz Smrjenj ter kitarista, našega člana Marka Šavlija, ki so se za to priložnost poimenovali Kvartet prijateljev. Najprej so izbrali pesem skladateljice in avtorice besedila Marije Ahačič Pollak Tečejo nitke življenja, ki jo je pred mnogimi leti tudi sama pela, nato so zaigrali in zapeli nekaj znanih Slakovih in Avsenikovih.  

Vmes je predsednica TD Turjak Danijela Gruden brala avtorske pesmi vaščanke Nataše Klinc, posvečenih večinoma naravi in domovini.  

Tudi letos nas je prišel pozdravit župan dr. Tadej Malovrh, ki je spet pohvalil članice in člane društva za obujanje lepe tradicije. Omenil je seveda tudi praznik naše domovine, s kvartetom pa je zapel Avsenikovo pesem Slovenija, od kod lepote tvoje.

Po uradnem delu je harmoniko prijel tudi gospodarjev zet Andraž Rostohar, ki se mu je pridružila še Danijela Gruden. Med vižami, ki sta jih zaigrala, je bila med drugim večna Golica. Druženje in petje se je v noč nadaljevalo tudi med mizami, ko so prijatelji nastop dopolnili še z nekaj narodnimi in dalmatinskimi.

Nekaj več je v septembrski Trobla

{gallery}vecer-na-vasi-2022{/gallery}